Varovanje osebnih podatkov

Vsi vaši osebni podatki, ki nam jih poste posredovali ob prijavi v spletno trgovino, bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) Zavedamo se, da so osebni podatki naših uporabnikov eno izmed ključnih področij, zato mu posvečamo izredno skrb in pozornost in se zavedamo občutljivosti narave tega področja.


1.1 Uporaba osebnih podatkov

Vaše osebne podatke bomo uporabili izključno z namenom za izvedbo naročila in jih nikoli ne bomo uporabljali z namenom marketinga. Nikoli ne bomo posredovali vaših podatkov tretji osebi, ki bi jih zbirali z namenom marketinga. Preko e-pošte vas bomo obveščali samo o poteku naročila in v primeru zamenjave, reklamacij, neporavnanih obveznosti, prav tako vam bomo preko EPR sistema pošiljali e-račune, dobavnice, ki jih zahteva zakonodaja. Zaradi uredbe GDPR zakonodaje pa seveda od vas potrebujemo soglasje, ki ga od vas moramo zahtevati ob zaključku naročila z potrditvijo, da se strinjate z pogoji poslovanja in varovanju osebnih podatkov.

Vaše osebne podatke, lahko kadarkoli spremenite, jih izbriše ali pa od nas zahtevate izbris celotnega računa na e-naslov info@asbit.si  

Zagotavljamo vam, da so vaši osebni podatki skrbno varovani s strani opravljalca EPR sistema in ponudnika spletnega gostovanja. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali odgovorno in spoštljivo.


Podatki, ki so potrebni za poslovanje preko spletne trgovine www.asbit.si

• ime in priimek

• naslov, kraj bivanja, hišna številka in poštna številka

• Telefonska številka 

• naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime)

• geslo v šifrirani obliki

• ter ostali podatki, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu 

 

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotekza identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko ASBIT med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku ponudnika za spletno gostovanje shranjujejo trajno in so skrbno varovani. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Piškotki so alfanumerični identifikatorji, ki jih vpišemo na trdi disk vašega računalnika. Uporabljamo jih izključno za vašo identifikacijo, tako da vam ni treba ponovno vnašati istih podatkov pri prijavi in uporabi storitev spletnih strani.

Upravitelj ASBIT, Andrej Štiglic s.p. lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz.  Podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Vaše osebne podatke zbiramo in uporabljamo za potrebe izvedbe storitev teh spletnih strani, o čemer vas tudi jasno in nedvoumno obveščamo na teh spletnih straneh.
 


1.2. Uporaba e-novic in sms sporočil

Spletna trgovina se ne poslužuje marketinga (pošiljanje aktualnih vsebin, promocij, akcij, novosti)  in ne potrebujemo soglasja, ki ga zahteva uredba zakona o varovanju osebnih podatkov GDPR.

V primeru, da bi od nas ali v našem imenu tretje osebe prejeli kakršnokoli e-obvestilo z vsebino marketinga vas naprošamo, da nas nemudoma obvestite na e-naslov info@asbit.si


1.3 Soglašanje s pravili

Z uporabo naših spletnih strani soglašate z objavljenimi ASBIT, Andrej Štiglic s.p. pravili. O spremembah pogojev in pravil vas bomo sproti obveščali na naših straneh. 
Našo politiko varovanja vaših osebnih podatkov bomo v bodoče spreminjali glede na možne dopolnitve Zakona o varstvu osebnih podatkov. 


1.4 Varstvo otrok

Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

Ponudnik ne sme sprejemati naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov.

Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.

Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.


1.5 Izjemno razkritje osebnih podatkov


Podatki, ki jih  zbiramo in obdelujemo, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov ASBIT, Andrej Štiglic s.p.